AMSS dobio priznanje evropske motociklističke unije

Bez autora
Jul 02 2012

U Beogradu je u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), od 28. juna do 1. jula 2012. godine, prvi put u našoj zemlji, održan 17. kongres Evropske motociklističke unije – UEM. Učestvovalo je 47 zemalja članica ove organizacije koja predstavlja najveću kontinentalnu uniju u okviru Međunarodne motociklističke federacije – FIM. Pored predsednika i generalnog sekretara UEM, gospode Vincezo Mazzi i Alessandro Sambucco, kongresu su prisustvovali i predsednik Međunarodne motociklističke federacije, gospodin Vito Ippolito i glavni izvršni direktor FIM, Stephane Desprez. Veliki broj učesnika iz cele Evrope prisustvovao je Generalnoj skupštini UEM, kao i radu brojnih komisija i radionica koje su se bavile problemima moto sporta i organizacijom moto takmičenja u Evropi. Jedna od sednica bila je posvećena i bezbednosti saobraćaja na putevima, posebno motociklistima kao jednoj od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju.

AMSS dobio priznanje evropske motociklističke unijeU Beogradu je u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), od 28. juna do 1. jula 2012. godine, prvi put u našoj zemlji, održan 17. kongres Evropske motociklističke unije – UEM.

Učestvovalo je 47 zemalja članica ove organizacije koja predstavlja najveću kontinentalnu uniju u okviru Međunarodne motociklističke federacije – FIM. Pored predsednika i generalnog sekretara UEM, gospode Vincezo Mazzi i Alessandro Sambucco, kongresu su prisustvovali i predsednik Međunarodne motociklističke federacije, gospodin Vito Ippolito i glavni izvršni direktor FIM, Stephane Desprez.

Veliki broj učesnika iz cele Evrope prisustvovao je Generalnoj skupštini UEM, kao i radu brojnih komisija i radionica koje su se bavile problemima moto sporta i organizacijom moto takmičenja u Evropi. Jedna od sednica bila je posvećena i bezbednosti saobraćaja na putevima, posebno motociklistima kao jednoj od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju.

Ovom prilikom UEM je dodelio posebno priznanje Aleksandru Nikačeviću, Predsedniku AMSS i Mirku Butuliji, zameniku generalnog direktora AMS Osiguranja za veliki doprinos našeg nacionalnog automobilkog kluba unapređenju bezbednosti motociklista u saobraćaju i popularizaciji moto sporta.

Plakete su, pored AMSS, dodeljene i predstavnicima Sportskog saveza Srbije, Agencije za bezbednost saobraćaja, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva odbrane, Medijskog javnog servisa Srbije i Gradskog sekretarijata za saobraćaj.

AMSS je član UEM od osnivanja, 1996. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik